michael-kors-ballerina
Info

Het comfort van de ballerina

Het comfort van de ballerina

Iedereen kent hem wel: de ballerina. We hebben het in dit geval niet over de danseres, maar over de schoen. Dit zeer comfortabele schoeisel is gebaseerd op de klassieke balletschoen. De vorm is grotendeels hetzelfde, met uitzondering van de harde punt bij de tenen. Echte balletschoenen zijn natuurlijk ontworpen om pirouettes en andere frivole capriolen mee uit te voeren. De casual ballerina is echter niet bedoeld om op te sporten of dansen. Tegenwoordig wordt de ballerina namelijk door iedereen gedragen, precies omdat het zo’n comfortabel gevoel geeft. Ballerina’s kopen kan bij iedere schoenwinkel, en is niet alleen weggelegd voor winkels die gespecialiseerd zijn in balletattributen. Omdat de ballerina geen veters, knopen of gespen heeft, kunt u gemakkelijk in en uit de schoen stappen.

Een stukje geschiedenis

Nu ballerina’s kopen zo doodgewoon is, kan het geen kwaad om een stukje geschiedenis over dit prachtige schoeisel te weten. Het is tenslotte een schoen met een rijke historie! De ballerina bestaat in essentie al sinds ongeveer de zestiende eeuw, waarin mannen eenzelfde soort schoen droegen: de pump. Vandaag de dag is de pump een typische vrouwenschoen, maar was toen voor mannen ook heel normaal. Nadat in de zeventiende Catherine de’ Medici haar trouwschoenen 5 centimeter langer wou hebben, werd de ballerina uit het oog verloren. Dit duurde tot Marie Antoinette de guillotine op hoge hakken betrad. In de periode hierna werd functionaliteit boven mode verkozen, en werd de ballerina langzamerhand weer populair. Nadat Audrey Hepburn ballerina’s droeg in de film Funny Face viel de wereld weer volledig voor de ballerina.

Een schoen voor iedere situatie

Omdat de ballerina zo veelzijdig is, kunt u ze in veel situaties prima dragen. Het past goed bij een casual outfit, maar ook onder een wat meer deftige outfit misstaat de ballerina niet. Veel vrouwen verkiezen de ballerina boven de hoge hak, omdat hoge hakken voor lange periodes erg oncomfortabel is. Ook voor deze look misstaat ook een casual Angels broek niet.

Dit vind je misschien ook leuk...